Saaristo

Järvien Suomi kansi

Merialueemme saaristot ovat järviluonnon ohella ainutlaatuisinta Suomea. Samanlaista kymmenientuhansien karien, luotojen, riuttojen sekä erikokoisten metsäsaarien, selkien ja salmivesien mosaiikkia ei muualla maailmassa ole.
Suomalainen maisema – Saaristo -kirjassa ammattiluontokuvaajien hienot kuvat välittävät saariston ja rannikon maisemat ja tunnelmat eri vuodenaikoina. Ikänsä meren äärellä asuneen toimittaja, luontokuvaaja Arno Rautavaaran teksti avaa ja täydentää kuvien sanomaa.

Kirja näyttää saariston monet kasvot ja maisemallisen vaihtelun itärajalta Suomenlahtea pitkin Saaristomerelle ja Ahvenanmaalle ja sieltä edelleen Selkämeren ja Merenkurkun kautta Perämerelle. Näemme, miten saaristo on vähitellen muotoutunut maankohoamisen seurauksena nykyiselleen – ja muotoutuu edelleen. Opimme myös näkemään, miksi asutus on löytänyt sijansa saariston ja rannikon sopivimmilta paikoilta.

Saaristo on toinen osa kirjasarjassa, joka huipentuu itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017.

Nimekäs kuvaajatiimi

Kari Auvinen, Tuomas Heinonen, Mika Honkalinna, Tea Karvinen, Seppo Keränen, Jaana Kotamäki, Jussi Leppänen, Sakari Manninen, Mikael Rantalainen, Arno Rautavaara, Jaakko Ruola, Markku Saiha, Markus Sirkka, Raimo Sundelin, Markku Tano, Hannu Vallas, Markus Varesvuo.

Tutustu kuvaajiin lähemmin tästä:
Ammattiluontokuvaajat

Tekijät:
Toimittaja: Arno Rautavaara
Projektipäällikkö: Jaako Ruola
Graafinen suunnittelu: Jussi Leppänen/Neogen Design Oy

Suomen Ammattiluontokuvaajat ry

ISBN: ISBN 978-952-291-186-5
Julkaistaan: 09/2015
Sidosasu: Sidottu
Sivuja: 160
Kielet: Suomi ja Englanti

Järvien Suomi aukeama