Ammattluontokuvaajat_logo_green

Suomen ammattiluontokuvaajat ry on 50 suomalaisen luontokuvaajan muodostama yhdistys jonka tarkoituksena on edistää suomalaista luontokuvausta ja siihen liittyvää yhdistystoimintaa. Ammattiluontokuvaajien jäsenet kattavat luontokuvauksen alat melko perusteellisesti. Edustettuina ovat lintukuvaus, maisemakuvaus, makrokuvaus, nisäkkäät ja muut eläimet, kasvit, hyönteiset, ihminen ja luonto sekä luova luontokuvaus. Myös luontofilmit kuuluvat muutamien kuvaajien valikoimiin.

Yhdistyksen jäsenten palvelut sisältävät mm. kuvanvalmistuksen, koulutuksen ja kurssit, graafisen suunnittelun. kuvaesitykset ja esitelmät, kuvausmatkat ja piilokojujen vuokrauksen ja opaspalvelut. Tuotemyynnin puolella artikkeleita ovat erilaiset julkaisut kuten kirjat ja kalenterit, taulut ja vedokset sekä alan erikoistarvikkeet.

Kotimassa tehdään paljon yhteistyötä Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n kanssa – joka yhdistys on avoin kaikille luontokuvaajille. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myöskin Finnfoto ja Kopiosto sekä monet valokuvausalan yritykset ja muut toimijat. Monet ammattiluontokuvaajat ovat tunnettuja maailmalla ja oman alansa huippukuvaajia. Esiintymisiä kansainvälisissä tapahtumissa on vuosittain jatkuvasti lisää ja arvokkaita kilpailumenestyksiä maailmalla on saavutettu runsaasti.

Luontokuvausmatkailu on nousevassa suosiossa ja kotimaisten kuvaajien lisäksi ulkomailta saapuu vuosittain runsas joukko sekä ammattikuvaajia että amatöörikuvaajia hyödyntämään kuvaus- ja kojupalveluja jäsentemme hyvin järjestetyissä kuvauskohteissa. Aloittelevien luontokuvaajien koulutus on myös lisääntynyt valokuvausharrastuksen yleisen kasvun myötä.

Oman jäsenkunnan koulutus on alati muuttuvassa valokuvauksen ja luontokuvauksen kentässä yksi yhdistyksen tärkeimmistä toiminnoista ja sitä tehdään sekä koulutustoiminnan että osallistavan projektitoiminnan merkeissä. Alan ammattilaisten pitää olla koko ajan kehityksessä mukana – mielellään vähän edelläkin.

Vuonna 2013 yhdistys aloitti Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen julkaisuhankekokonaisuuden – Suomalainen Maisema – Itsenäinen Suomi 100 vuotta 2017. Hankkeen tavoitteita ovat:

  • Juhlistaa 100-vuotiasta Itsenäistä Suomea.
  • Näyttää yksityisille ihmisille ja päättäjille kuinka monipuolinen ja kaunis on suomalainen maisema.
  • Lisätä ymmärrystä sille, että suomalainen maisema on arvokas ja sen säilyttäminen tuleville sukupolville on meidän kaikkien yhteinen asia.
  • Antaa suomalaisille julkisen sektorin toimijoille ja yrityksille välineitä viestittää puhtaan ympäristön ja suomalaisen maiseman merkityksestä sekä Suomessa että ulkomailla.

Suomen Ammattiluontokuvaajien jäsenet kattavat maantieteellisesti toiminnallaan koko Suomen. Suomen luonto on moni-ilmeinen ja täällä meillä on vielä sellaista luontoa ja rauhaa jota ei enää monessa muussa maassa pääse kokemaan – ja samalla Suomen luonto ja suomalainen maisema ovat asioita jotka koskettavat meitä kaikkia suomalaisia.

Voit tutustua toimintaamme tästä: ammattiluontokuvaajat