Projektipäällikkö Jaakko Ruola

jaakko.ruola(at)kolumbus.fi
0400 317 585

Jaakko Ruola ( s.1947 ) on luontokuvaaja ja liikkeenjohdon konsultti. Hän on toiminut yrityselämän palveluksessa erilaisissa johtotehtävissä yli 30 vuotta. Jaakko on tehnyt kuvituksen Valkohäntäpeura –kirjaan ja toiminut projektipäällikkönä Luontokuvauksen käsikirjassa ( Docendo 2012 ). Tällä hetkellä Jaakolla on meneillään kuvausprojekti Saaristomeren kansallispuistossa. Jaakko toimii Suomen ammattiluontokuvaajien hallituksessa ja Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien puheenjohtajana.

Graafinen suunnittelija Jussi Leppänen

jussi.leppanen(at)neogen.fi
0400 601 357
www.neogen.fi

Jussi Leppänen (s. 1960) on Helsinkiläinen graafikko ja valokuvaaja. Koulutukseltaan hän on Taik:in kasvatti ja toimii nykyään omassa yrityksessään Neogen Design Oy:ssä. Luonto- ja kulttuuriprojektit, lehdet, kirjat,
e-julkaisut, verkkosivut ja multimediaprojektit ovat keskeisessä asemassa yrityksen toiminnassa. Jussi on kuvannut merellistä luontoa vuosikymmeniä ja harrastaa myös merenkulkua ja merihistoriaa.
Jussi on Suomalainen maisema -hankkeen graafinen suunnittelija. Uusimmat esimerkit tällä saralla ovat Järvien Suomi ja Saaristo -kirjat ja nämä nettisivut. Jusa on myös ollut mukana koostamassa Järvien Suomi -multimediaa yhdessä Sakari Mannisen kanssa.

Toimittaja Veikko Neuvonen

veikko.neuvonen(at)elisanet.fi
050 3098 488

Veikko Neuvonen (s. 1944), helsinkiläinen luontotoimittaja, FM, joka viime kymmenkunta vuotta on keskittynyt Suomen luontoon ja maantieteeseen painottuvien tietokirjojen toimittamiseen ja tekstittämiseen.
VN oli liki neljäkymmentä vuotta Yleisradion palveluksessa ensin tiede- ja vuodesta 1990 lähtien luontotoimittajana. Ylestä hän jäi eläkkeelle vuoden 2007 lopussa.
Yleisradiossa Neuvonen isännöi ja juonsi kehittämäänsä Luontoilta-ohjelmaa radiossa 32 vuoden ajan ja TV1:ssä yli 20 vuotta. Muita hänen toimittamiaan pitkäaikaisia radio-ohjelmia ovat Luontoretki, Luontosuomi ja Viikon luontoääni.
Veikko Neuvonen on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 1984 ja Suomen kuvalehden journalistipalkinnon 1998.

Toimittaja Arno Rautavaara

arno.rautavaara(at)gmail.com
0400 874 176

Arno Rautavaara (s. 1947) on helsinkiläinen eläkkeellä oleva tietokirjatoimittaja ja luontovalokuvaaja, koulutukseltaan luonnontieteitten kandidaatti. Hän on ollut toimittajana, kirjoittajana tai kuvaajana lukuisissa viime vuosikymmenten aikana ilmestyneissä merkittävissä luonto- ja kuvateoksissa.  Arno on kuvannut erityisesti saaristoluontoa kouluikäisestä lähtien. Viime vuosina hän on tehnyt ja johtanut kuvausmatkoja muun muassa Tansaniaan, Huippuvuorille ja Etelämantereelle. Arno on Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n perustajajäsen ja entinen puheenjohtaja. Valokuvataiteen valtionpalkinto hänelle myönnettiin vuonna 1984.

Valokuvaaja, biologi Tapio Heikkilä

tapioheikkila1(at)gmail.com
050 338 5555

Tapio Heikkilä (s. 1958) on helsinkiläinen biologi ja taiteen tohtori. Hän työskentelee ympäristöministeriössä ympäristöneuvoksena, vastaten siellä maisema-asioista. Valokuvauksessa Tapio keskittyy kulttuurimaiseman ilmiöihin ja hyödyntää kuva-aineistojaan myös virkatöiden yhteyksissä. Hän on pitänyt useita valokuvanäyttelyitä sekä ollut kirjoittajana ja kuvaajana maisema-aiheisissa kirjoissa.
Vuoden luontokirjat 1995 ja 2000, valtion tiedonjulkistamispalkinto 1996.

Puheenjohtaja Heikki Kuisma

heikki.kuisma@digihessu.fi
0400 472 050

Heikki Kuisma (1953) Nuuksiossa asuva
luontokuvaaja tulostaja ja kuvankäsittelijä.
Kuvauskohteet ovat viime vuosina olleet
ympäri maailmaa mm. Ecuador, Andit,
Amazon, Intia, Etelä Georgia, Falkland,
Kenia, Azorit, Madeira, Galapagossaaret.
Omistamansa yrityksen DigiHessu Oy:n
toimesta tuotamme laadukkaita näyttelykuvia
luontokuvaajille sekä suurkuvatulosteita eri
yrityksille. Heikki on Finnfoton hallituksessa
ja Suomen Ammatti luontokuvaajat Ry:n
puheenjohtaja.

Seppo Pöllänen

seppo.pollanen(at)opastemestarit.fi
0400 605 051

Seppo Pöllänen ( s. 1964 ) on espoolainen luontokuvaaja. Sepon mieleisimpänä kuvauskohteena on ollut viime vuosina maamme suurpedot, etenkin susi. Hän on kuvannut myös paljon lintukuvia.
Seppo on ollut mukana kuvittamassa ja kirjoittamassa erilaisiin teoksiin, mm Luonnonkuvauksen käsikirjaan. Hänen ääntään on voinut kuulla radiossa YLE:n digi-illoissa.
Nykyisessä työssään Sepolle on tullut tutuksi monien uusien levymateriaalien käyttö kuvien tulostuspohjana, joista monet sopivat myös ulkokäyttöön.

Dokumentaristi Sakari Manninen

sakari.manninen(at)dlc.fi
0500 818 0192

Sakari Manninen (s. 1960) on Vantaalainen multimediatuottaja, elokuvaaja ja dokumentaristi.
Merellistä luontoa Sakari on kuvannut vuosikymmeniä ja hän toimii myös akviivisesti valokuvausyhdistystoiminnassa.
Omia Elokuva- ja multimediatuotantojaan Sakari tekee yrityksessään Open Eyes Productions Oy:ssä.
Sakari on koostanut yhdessä Jussi Leppäsen kanssa Suomalainen Maisema -projektin ensimmäisen multimedian Järvien Suomi.