Järvien Suomi kansi

Järvien Suomi

Suomalaisilla on läheinen suhde luontoon; ainutlaatuinen luonto ja maisema ovat suomalaisuuden peruspilareita. Me osaamme arvostaa ja kunnioittaa luontoa ja sen tuomia mahdollisuuksia.

Suomalainen maisema – Järvien Suomi -kirjassa yhdistyvät ammattiluontokuvaajien huippukuvat ja luontotoimittaja Veikko Neuvosen asiantunteva teksti kokonaisuudeksi, joka tuo hienolla tavalla esiin Suomen järviluonnon historian ja kehityksen.

Kirjassa esitellään Suomen järvien synty viime jääkauden päätyttyä sekä erityisesti suurjärvemme Saimaa, Päijänne, Pielinen, Inarijärvi ja Näsijärvi. Näemme, miten järvet ovat vaikuttaneet Suomen kehitykseen kulkuväylinä sekä asutuksen ja teollisuuden sijaintipaikkoina ja miten vesistöjen rannoille ovat rakentuneet myös monet tärkeimmät linnamme.

Ammattikuvaajien silmä näkee niin tunnelmalliset hetket kuin dokumentoitavat kohteetkin persoonallisella tavallaan: kirjan maisemakuvat ovat upeaa katsottavaa pienimmistä yksityiskohdista aina laajoihin panoraamamaisemiin.

Järvien Suomi -kirja aloittaa suomalaiseen maisemaan keskittyvän kirjasarjan, joka huipentuu itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta vuonna 2017.

Nimekäs kuvaajatiimi

Kari Auvinen, Paavo Hamunen, Hannu Hautala, Mika Honkalinna, Tea Karvinen, Hannu Kekkonen, Jaana Kotamäki, Olli Lamminsalo, Henrik Lund, Sakari Manninen, Jussi Murtosaari, Lasse Niskala, Jari Peltomäki, Seppo Pöllänen, Benjam Pöntinen, Markku Saiha, Markus Sirkka, Markku Tano, Hannu Vallas, Markus Varesvuo.

Tutustu kuvaajiin lähemmin tästä:
ammattiluontokuvaajat

Tekijät:
Toimittaja: Veikko Neuvonen
Projektipäällikkö: Jaako Ruola
Graafinen suunnittelu: Jussi Leppänen/Neogen Design Oy

Suomen Ammattiluontokuvaajat ry

ISBN: 978-952-291-068-4
Julkaistaan: 09/2014
Sidosasu: Sidottu
Sivuja: 160
Kielet: Suomi ja Englanti

Järvien Suomi aukeama